„Spune cuvantul cancer si este indeajuns pentru a starni frica de moarte. Frica paralizeaza. Dar boala nu iarta pe nimeni. Frica ne blocheaza forta vitala, chiar atunci cand avem mai mare nevoie de ea. A invata cum sa lupti impotriva cancerului se refera la a invata cum sa pretuiesti viata. Dar acest lucru nu inseamna neaparat ca lupti impotriva mortii. Sprijinul acordat pe timpul acestei perioade grele inseamna sa atingi esenta vietii, sa gasesti deplinatatea si pacea care o infrumuseteaza. Moartea poate face parte din aceasta reusita. Unii oameni isi traiesc viata fara a-i aprecia adevarata valoare. Altii isi insotesc moartea de o asemenea bogatie, demnitate, incat aceasta apare ca un succes exceptional, dand sens experientelor lor. Iar aceasta asteptare a mortii duce la degajarea energiei vitale”
David Servan Schreiber Anticancer
http://www.youtube.com/watch?v=6_UPjZyxn0Q&feature=related
„pentru că-s simţitor creştin
Diviniţăţii sincer mă-nchin
cu toată puterea trăirii curate
să-i urc înălţimile pân-acum neumblate.
dacă v-a fi să-mi duc crucea din greu
am să mi-o urc pe Golgota din sufletul meu
să sângerez în duh cu mila divină
să trăiesc curat şi să mor fără vină”
Traian Arhip Zeletin _Creştin
Frica de moarte cuprinde fiecare fiinta indiferent de stadiul sau de dezvoltare; este instinctul de conservare care, inconstient sau nu, ne pune in garda la ivirea fiecarui pericol real sau inchipuit.
Frica este o stare care ne amorteste si anchilozeaza simturile, ne induce trairi diforme si angoasante.
Printr-o stare asemanatoare am trait cand am aflat ca tatal meu este bolnav de o boala ce nici nu stiam de existenta ei pana la acel moment: glioblastom (o forma de cancer la creier atat de virulent si necrutator ca nu prea ai timp sa te gandesti la un viitor prea indepartat!). Si de la aflarea vestii si pana la final nu a durat decat 3 luni!
Lupta cu boala fiind din start pierduta, a fost o lectie pe care am fost nevoita s-o invat si, desi m-a marcat profund, am inteles un lucru esential pentru care existenta noastra are sens: iubirea si intelegerea!
Poate ca sunt notiuni ce la prima citire sau pronuntare, pot aparea banale si prea des uzitate, dar dupa o experinta traumatizanta incepi sa intelegi sensuri noi ale acestor notiuni.
Mi-as fi dorit sa stiu sa ma port cu bunul meu tata in situatia data, sa stiu sa-i vorbesc, sa-l incurajez, dar nu m-am descurcat prea bine, si trebuie sa recunosc, aceste randuri scrise, sunt intr-u ajutorarea altora, care, din pacate, pot trece prin asemenea clipe.
In incercarea mea neptiincioasa de a-mi ajuta tatal am inteles ca daca poti sa ajuti pe cineva, fa-o fara nicio ezitare, sa nu fie prea tarziu.
Am avut surpriza, ca medicul ce-l consultase pe tatal meu, medic neurochirurg cu renume, sa-mi spuna ca boala este foarte avansata, tumora foarte mare, sa nu-l operez, si sa-l las sa moara cu demnitate. Trebuie sa recunosc ca din acel moment am avut o deosebita stima pentru acest medic care putea sa ma stoarca de bani pe o operatie care l-ar fi mutilat si chinuit pe tata. Am preferat sa nu-i fac chimioterapie (despre care citisem ca este crunta) si am urmat un tratament de intretinere si un regim semi vegetarian.
Problema este ca foarte multi bolnavi de cancer nu stiu ca sufera de o boala atat de cumplita, acest lucru fiindu-le ascuns de famile. Oricat de mult i-ati iubi, trebuie sa le spuneti ca sunt bolnavi. Au acest drept, dreptul lor de a-si alege singuri tratamentul si mai ales de a sti! Dorinta de a invinge boala, gandurile pozitive, iubirea si dragostea pot face minuni! Si aceste minuni se pot face doar impreuna!
Sunt cazuri cunoscute de vindecari „miraculoase” de cancer. Si tratamente care au demonstrat aceasta!
http://valahorum.blogspot.com/2011/02/cancerul-este-o-ciuperca-si-poate-fi.html
http://valahorum.blogspot.com/2011/01/cancerul-boala-incurabila.html
Am citit cartea dr. Max Gerson – O terapie naturala eficienta pentru tratatea cancerului si a altor boli grave- si trebuie sa recunosc ca merita marcar s-o cititi.
( descarca aici : )
( descarca aici : )
Daca sunteti convinsi ca ve-ti reusi, tratamentul modificat al lui Breuss prin post este o varianta pe care eu as fi folosit-o in cazul tatalui meu daca as fi aflat din timp.
Pentru a va documenta va recomand sa cititi aceasta carte („Tratamentul total al cancerului”- Rudolf Breuss) si apoi hotararea va apartine!(descarca aici : http://www.scribd.com/doc/51120436/Cura-lui-Breuss )
O carte care merita citita, mai ales ca este scrisa de un medic care afla ca sufera de aceasta boala,este ANTICANCER- David Servan Schreiber. Aici am inteles ce este cancerul si cum ne invadeaza trupul, cum trebuie sa gandim, sa actionam si mai ales cum trebuie sa ne impacam cu gandul la un sfarsit pe acest pamant.
„Am avut cancer. Mi s-a dat diagnosticul acesta pentru prima data acum 15 ani. Mi s-a aplicat tratamentul obisnuit si am facut cancerul sa dea inapoi, insa doar pentru a recidiva apoi, mai tarziu. Apoi am decis sa aflu tot ce imi statea in putinta, pentru a-mi ajuta corpul sa se apere impotriva bolii prin mijloacele sale proprii. Se implinesc deja sapte ani de cand traiesc, dupa ce am invins boala. In aceasta carte, as dori sa va relatez povestea- stiintifica si personala- ce sta la baza invataturilor pe care le-am dobindit”
„Cancerul este mai mult o chestiune de stil de viata decat de genetica sau de altceva. Am vrut sa aflu care este motivul pentru care unii dintre noi fac cancer si altii nu. Ceea ce am descoperit este faptul ca, asa cum toti avem celule canceroase in corp, tot asa avem si mijloacele naturale de a ne apara impotriva cancerului. Nu trebuie decat sa invatam sa ne servim de aceste mijloace naturale”
„Asa s-a nascut Anticancer,carte care s-a bucurat de un urias succes in toata lumea. Autorul ramane aceasi cercetator fara prejudecati, care nu se teme de abordarile noi, de drumuri nebatute, de ipoteze curajoase si neconventionale. Fara sa nege niciun moment medicina clasica, ceea care ii salvase viata si dupa ce a testat pe el insusi toate recomandarile pe care le face in urma cercetarilor sale, el explica felul in care putem sa ne folosim de mijloacele noastre naturale de aparare impotriva acestei boli care a devenit principala cauza a mortalitatii in lumea occidentala. Ideea principala in abordarea sa este aceea ca exista o multitudine de factori, precum alimentatia, regimul de viata, stresul, psihicul, etc., care influenteaza rezistenta si reactia corpului la atacul bolii canceroase, si propune de fapt controlarea mediului in care aceasta apare. In timp ce medicina clasica asteapa aparitia tumorii pentru a lupta prin orice mijloace impotriva ei, Servan propune controlarea si curatarea terenului pe care apare tumoarea, demonstrand in mod convingator ca in zadar apelam la chirurgie si radioterapie daca pastram acelasi mediu ce favorizeaza aparitia cancerului.
Anticancer este o invitatie la schimbarea fundamentala a modului nostru de viata si nu este nevoie sa fim bolnavi ca sa aplicam metode simple pe care autorul le-a redescoperit prin prisma propriei experiente. Este o invitatie la constientizarea felului in care traim, la reasezarea relatiei cu noi insine, cu fiinta noastra, cu inima noastra, dar si cu lumea dimprejurul nostru in contextul in care lumea medicala foloseste exclusiv bisturiul si chimioterapia, Servan are curajul de a vorbi despre „a trai in lumina”, despre bucurie, despre mangaiere si despre iubire ca despre factori fundamentali ai sanatatii noastre. Prin puterea propriei experiente el aduce in discutie notiuni subiective, „nestiintifice”, precum raportarea la propriul nostru trecut, iertarea, impacarea su sine si cu lumea in care traim, si arata felul in care acestea ne determina vitalitatea fiintei. Caci sanatatea nu este doar o chestiune a trupului, ci a unei entitati intregi care cuprinde si sufletul. Modul de viata anticancer propus este mai mult decat trecerea la o dieta sanatoasa sau o expunere asupra necesitatii de a face sport pentru a preveni boala. Este complet o alta viziune asupra medicinei, a sanatatii si a fiintei umane.De aceea aceasta carte nu se adreseaza doar acelora care sunt bolnavi de vreuna dintre bolile cronice atat de raspandite in timpurile noastre, ci tuturor acelora care simt ca trebuie schimbat ceva fundamental in relatia noastra cu noi insine si cu lumea” (descarca aici: http://www.scribd.com/doc/51120577/David-Servan-Schreiber-Anticancer )
Elena Francisc
Alaturi de frica de suferinta si nimicnicie, ne intovaraseste adesea ingrijorarea de a infrunta in singuratate ceea ce Tolstoi a numit „actul formidal si solemn al propriei morti”. Ne este teama ca la sfarsit nu va fi nimeni langa noi sa ne incurajeze in infruntarea acestei situatii inspaimantatoare. Acest sentiment pricinuieste mai multa suferinta decat durerea fizica.
Orice element care ne impiedica sa purtam o relatie sincera cu ceilalti este in sine un pas catre moarte.
Adesea auzim de o persoana care a murit neasteptat (asa cum s-a intamplat cu mama sotului meu), si multi spun ca „este un mod placut de a muri”. Gresit! Este un final care ne lipseste de cea mai mica sansa de pregatire, schimb sau transmitere.
Astazi cuvantul Cancer nu mai este sinonim cu moartea, dar ii contureaza umbra. Aceasta umbra reprezinta o ocazie de a cugeta la propria viata, la ceea ce dorim sa facem cu ea, este prilejul de a incepe sa traiesti in asa fel incat, cand vine vremea, sa putem privi in urma cu demintate si integritate pentru ca, in acea zi, sa ne putem lua ramas bun de la lume impacati.
Iata un sfat pe care l-am gasit la David Servan in Anticancer:
„Cum sa initiezi o discutie despre posibilitatea de a muri:
Nu impune niciodata o discutie despre posibilitatea de a muri cu o persoana care nu este pregatita pentru a vorbi despre asa ceva. Este important sa recunosti cand o persoana nu este pregatita, iar mai tarziu sa revii la subiect cu tact.
In cazul unei persoane careia nu i s-a spus cat de grav bolnava este, poti cerceta subiectul pe care ei doresc sa-l abordeze, prin simpla intrebare: Ce ai inteles din tot ce au zis medicii? Te intrebi cateodata daca se poate sa fi omis ceva? Daca la inceput raspunsul este negativ, intrebarea ii permite pacientului ca mai tarziu sa revina asupra subiectului.
Cu o persoana care cunoaste diagnosticul, dar care nu doreste sa vorbeasca despre ce s-ar putea intampla, poti incepe cu blandete, printro intrebare deschisa cum ar fi: Ma intreb daca te gandesti ce s-ar putea intampla daca tratamentele nu ar da rezultate? Daca pacientul raspunde: De ce imi o asemenea intrebare? ii poti replica: Deoarece ma gandesc adesea la asta si m-am intrebat daca nu cumva si tu iti pui o asemenea intrebari? De obicei, este suficient pentru a initia o conversatie care devine extrem de sincera, si in timpul careia este mai important sa asculti decat sa vorbesti”.
Cea mai buna aparare impotriva cancerului este schimbarea atitudinii care porneste din procesul de evolutie, pretuit de marile traditii psihologice spirituale. Din aceasta abordare apare adevaratul sentiment al recunostintei fata de viata, asa cum este ea, in vreme ce trupul nostru si intreaga sa biologie se bucura de gratia nemarginita a acesteia.
Pentru tatal meu si tuturor celor care au suferit sau sufera de aceasta crunta boala cancer.
Pentru toti cei care, ca si mine, nu au reusit sa-si ia ramas bun si sa le arate cat de mult ii iubesc pe cei care, in marea lor suferinta, au fost singuri in pasirea lor spre Dincolo.
Pentru toti cei care citesc aceste randuri si pot transmite ganduri bune si pozitive tuturor celor care sufar de cancer pe care-i cunosc sau nu!
într-o zi
înainte de a fi
am bătut la poarta Infinitului Divin
şi-am întrebat dacă la el pot să vin?
ceva nevăzut mi-a răspuns:
mergi pe pământ şi te naşti din lacrimi
din durere, păcate şi patimi.
Divinitatea nu te poate primi
înainte de a fi
Traian Arhip Zeletin _a trebuit să mă nasc
descarca STUDIUL CHINA si citeste pe indelete:
Frumos si trist. :( Nu ca sa ma dau mare, dar stiu ce inseamna tot ce ai scris. Doamne ajuta, sint o supravietuitoare.
RăspundețiȘtergereMersi pentru link. am descarcat cartea.
Imi doresc din tot sufletul sa fiu de ajutor, si daca am reusit macar cu o vorba sa ajut, pot spune ca sunt fericita. Iar in ceea ce te priveste, iti doresc tot binele si frumusetea acestei lumi sa se reverse asupra ta.
RăspundețiȘtergereBuna ziua!nu mele meu este florin
RăspundețiȘtergerePrietena mea este diagnosticata cu glioblastom grad 4.
Cum din punct de vedere medical nu sunt sanse ,nu stiu ce regim alternativ sa abordeze-dieta budwig sau rudolf breuss?
Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi...sunt confuz tare.
multumesc!