„Diabetul de tip 1 insoteste cel mai adesea obezitatea. Ne dam seama cat de grav este atunci cand copii nostri, la varsta pubertatii, cad prada formei de diabet de obicei adultilor de peste 40 de ani.
Majoritatea cazurilor de diabet sunt fie de tip 1 sau de tip 2. Tipul 1 se intalneaste la copii si adolescenti si reprezinta 5-10% din cazurile de diabet, iar cel de tip 2 este intalnit ls dulti si reprezinta 90% din cazuri.
Cand o persoana face diabet, acest proces metabolic se prabuseste. Diabeticii de tip 1 nu pot produce insulina necesara deoarece celulele producatoare insulina din pancreasul lor au fost distruse. Diabeticii de tip 2 pot produce insulina, insa insulina nu isi indeplineste misiunea. Aceasta situatie se numeste rezistenta la insulina. Insulina devine ineficienta, iar zaharul din sange nu este metabolizat corespunzator.
Complicatii ale diabetului:
- Boala de inina- risc de 2-4 ori mai mare de deces prin boala de inima
- Accident vascular cerebral: risc de 2-4 ori mai mare de a face accident vascular cerebral
- Hipertensiune arteriala : peste 70% din persoanele cu diabet au hipertensiune arteriala
- Orbire: diabetul este principala de orbire la adulti
- Boli de rinichi: diabetul este cauza principala a bolilor de rinichi terminale (dializa sau transplant de rinichi)
- Boli ale sistemului nervos: intre 60-70% din diabetici sufera de tulburari usoare pana la grave ale sistemului nervos
- Amputatii : peste 60% din amputatiile membrelor sunt efectuate la pacienti cu diabet
- Boli dentare : frecventa crescuta si grava a bolilor de gingii care pot duce la pierderea dintillor
- Complicatii in perioada sarcinii
- Susceptibilitate crescuta fata de alte boli
- Moarte
Medicamentele si chirurgia nu ofera vindecare diabeticilor. In cel mai bun caz, medicamentele curente permit diabeticilor sa-si mentina un stil de viata cat de cat functional, insa nu rezolva cauza bolii.
Hrana pe care o mancam are o influenta enorma asupra acestei boli. O alimentatie potrivita nu numai ca previne, dar si trateaza diabetul. O alimentatie cu aport mare de hidrati de carbon, cu aport redus de grasimi- o alimentatie de origine vegetala- poate ajuta la prevenirea diabetului.
James Anderson , doctor in medicina, este unul din cei mai remarcabili cercetatori care studiaza in prezent alimentatia si diabetul, care a obtinut rezultate uimitoare doar prin folosirea mijloacelor diabetice. Unul din studiile sale a examinat efectele unei alimentatii bogate in fibre, bogate in hidrati de carbon si cu putine grasimi, asupra a 25 de diabetici cu diabet de tip 1 si asupra a altor 25 de diabetici de tip 2 internati in spital. Niciunul din acesti 50 de pacienti ai sai nu era supraponderal, in timp ce toti isi faceau injectii cu insulina pentru a-si controla nivelul de zahar din sange.
Dieta sa experimentala a constat in principal din alimente integrale de origine vegetala si doar o felie doua de carne rece pe zi. El si-a supus pacientii timp de o saptamana dietei americane tipice, recomandata de Asociatia Americana a Diabetului, dupa care i-a trecut la dieta experimentala „vegetariana” timp de 3 saptamani. Le-a masurat zaharul din sange, colesterolul, i-a cantarit si a evaluat necesarul de medicatie. La diabeticii de tip 1 insulina nu se poate produce. Este dificil de imaginat vreo schimbare alimentara care sa poata fi de folos situatiei lor complicate, insa dupa doar trei saptamani, pacientii cu diabet de tip 1au fost in stare sa isi reduca medicatia de insulina in medie cu 40%. Nivelul zaharului lor din sange s-a imbunatatit foarte mult si colesterolul lor a scazut cu 30%.
Nu uitati ca unul din pericolele de a fi diabetic consta in consecintele secundare, boala de inima si accidentul vascular cerebral. Reducerea factorilor de risc pentru aceste consecinte secundare, prin imbunatatirea nivelului colesterolului, este aproape la fel importanta ca si reducerea nivelului zaharului din sange.
Diabetul de tip 2, spre deosebire de cel de tip 1, este „mai usor de tratat” deoarece pancreasul lor nu este atat de grav afectat. Asa ca atunci cand pacientii cu diabet de tip 2 ai lui Anderson s-au alimentat cu dieta bogata in fibre si cu aport redus de grasimi, rezultatele au fost chiar mai impresionante. Dintre cei 25 de pacienti cu diabet de tip 2 , 24 au putut sa intrerupa administrarea de insulina.
Rata diabetului poate fi redusa cu 58% doar prin modeste schimbari in stilul de viata, care cuprind miscare fizica, scaderea in greutate si o dieta cu aport scazut de grasimi.
Din nefericire, informatiile gresite si obiceiurile adanc inradacinate prvoaca dezastru in sanatatea noastra. Obiceiurile noastre de a manca hot- dog, hamburgeri si cartofi prajiti ne ucid.
Da, s-ar putea ca schimbarea stilului de viata sa vi sa para nepractica. Poata sa para nepractic a renunta la carne si la alimente cu un continut ridicat de grasimi, dar eu ma intreb cat de practic este sa cantaresti 175kg si sa ai diabet de tip 2 la varsta de 15 ani. Ma intreb cat de practic este a te afla toata viata intr-o stare care nu poate fi tratata nici prin medicamente, nici prin interventii chirurgicale; o stare care duce adesea la boli de inima, accident vascular cerebral, orbire sau amputatii; o stare care ar putea necesita injectarea insulinei pentru tot restul vietii. Schimbarea radicala a alimentatiei ar putea fi „nepractica”, dar s-ar putea sa merite."
descarca STUDIUL CHINA si citeste pe indelete:
http://www.scribd.com/doc/50090384/STUDIUL-CHINA
descarca STUDIUL CHINA si citeste pe indelete:
http://www.scribd.com/doc/50090384/STUDIUL-CHINA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu