Hipocrate a spus: „Exista, într-adevar, doua lucruri: sa stii si sa crezi ca stii. A sti înseamna stiinta. A crede ca stii este ignoranta".

In memoria tatalui meu rapus de cancer, cel mai mare dusman al meu...

duminică, 30 ianuarie 2011

Prietenul meu

Primii pasi in viata sunt hotarati si plini de energie!



 
Nici grijile, nici micile sau marile neajunsuri nu sunt o piedica in calea ta!
De fapt nici nu le cunosti!
Dorinta de a gusta cu pofta din viata te face surd la primejdiile din jurul tau, si orice  obstacol poate deveni, la un moment dat dusmanul tau.
Dar pe lungul drum pe care-l ai de facut incepi sa accepti, la inceput, un mic ajutor.

 
Intotdeauna este bine sa ai un prieten prin preajma sa te sprijine cu un cuvant si vorba buna, mai ales daca acest prieten il vei avea prin preajma toata viata.

La masa intelepciunii este bine sa nu fii niciodata singur, sa-ti imparti cunostintele cu cei din jur, sa le daruiesti din tine pentru ca sa primesti si tu din intelepciunea lumii, sa te infrupti cu nesat pentru ca din ea nu ai sa faci niciodata indigestie! Dar orice cugetare si actiune se contorizeaza undeva. Ai grija!
 Curiozitatea  te urmareste mereu, cauti noi provocari, dar te poti insela de multe ori, si calea pe care o urmezi se poate infunda la un moment dat. Speranta si optimismul sunt ingredientele care nu trebuie sa-ti lipseasca, caci pe treptele pe care trebuie sa urci vei gasi un sprijin.
Ar trebui sa stii ca prietenii tai isi vor urma drumul fara sa se uite inapoi, chiar daca tu ai o mica ezitare si nu stii in ce directie sa mergi. Poate este mai bine, caci cautarile tale sunt de folos experientei, si intuitia te va scoate la liman,


 
…si ceea ce vei realiza in viata este bine sa faci din proprie initiativa si convingere, caci cel mai bun prieten al tau esti tu si un catel care te va iubi pana la sfarsit!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu